Върни се горе

Ще работим за нормалното функциониране на отрасъла, разчитайки на експертизата, но ще бъде проявявана нулева толерантност към корупцията.  Това каза служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков по време на среща с второстепенните разпоредители с бюджетни средства към МЗм.

„Ще бъдем безкомпромисни. Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това не е реваншизъм, такъв няма да има. Който изпълнява задълженията си, няма причина да се притеснява”, категоричен бе той.

Министърът заяви, че предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения, спазвайки сроковете.

Проф. Бозуков поиска отчети за изпълнение на бюджетните рамки на второстепенните разпоредители за 2021 г, както и информация от директорите им за най-належащите оперативни действия и проблеми, пред които са изправени структурите. Земеделският министър възложи на всяка от тях да представи предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост в частта за земеделие. Целта е да се оптимизира разпределението на средствата в него. Предложенията следва да са аргументирани и съобразени със Зелената сделка на ЕС.

Сподели в: