Върни се горе

Кирил Вътев

Vatev 1(1).jpg

Министър

Кирил Вътев е роден през 1958 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Националната спортна академия, гр. София. Завършва множество обучения и специализации в чужбина, сред които са: „Запознаване с кооператива „Mercadona“, Барселона, Испания; „Обучение в производството на говеждо месо от кооперативи“, Модена, Италия; „Обучение по програмата JICA, Japan International Cooperation Agency“, Токио, Япония; „Програма за Генерален Мениджмънт към Австрийската Стопанска Камара“, Виена, Австрия и други.

В периода от 1993 – 2023 г. е съсобственик и управител на месопреработвателно предприятие „Тандем - В” ООД, гр. София.

Притежава значителен професионален опит като председател на „Асоциация на месопреработвателите в България“ (1999 – 2004 г. и 2010 – 2013 г.)

Бил е член на Държавната комисия по биоземеделие в периода - 2003 – 2010 г.

От 2017 г. до момента е председател на настоятелството на Българска хранителна банка, като той е и сред нейните основатели през 2012 г.

Кирил Вътев е получавал и редица награди и отличия за своите постижения, като: приз за  принос в развитието на Германо-Българските икономически отношения, връчен от Германо-Българска индустриално-търговска камара; отличие за Мениджър човешки ресурси - 2009” на Фондация „Човешки ресурси в България и евроинтеграцията”; награда за дългогодишна дейност и принос в изграждането на регионалните браншови организации, връчена от Българска стопанска камара и други.