Върни се горе

„Опитът, който можем да придобием от най-голямата земеделска страна в ЕС е изключително ценен. В момента в България има свръхпроизводство на рози, което причини и дисбаланс във веригата. Браншът се нуждае от структурирана регулация“, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на среща с френския посланик Ерик Льобедел.


Той обясни, че се работи по изцяло нов закон, който да регламентира цялостния процес и да гарантира качеството на продукта.


Ерик Льобедел подчерта от своя страна, че трябва да се задълбочи сътрудничеството в професионален и най-вече в технологичен и научен план. Френският посланик допълни, че това сътрудничество може да се осъществи чрез създаване на междупрофесионални организации, които да обхващат цялата верига от производство до дистрибуция.


По време на срещата Льобедел представи позицията на страната си по отношение на предложението на Европейската комисия за следващата Многогодишна финансова рамка.  По думите му финансирането на ОСП трябва да бъде адекватно на целите й.  


„Много е важно да проведем конструктивен дебат, който да завърши с настоящия мандат на Европейския парламент. Освен това всяко предложение свързано с бюджета на ОСП трябва да върви и с финансова обосновка“, подчерта Порожанов.

 

Сподели в: