Върни се горе


„Вие сте спечелили доверието на българския потребител и това е най-добрата Ви реклама!”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов пред производители на български храни днес. Той участва в отбелязването на Деня на хранително-вкусовата промишленост в България и 50-годишнината на Съюза по хранителна промишленост.

Заместник-министър Костов посочи, че за постигането на това добро ниво на хранителната индустрия в България, е важна здравата връзка между наука и практика, която има дългогодишни традиции в тази индустрия. Тя дава възможност да се приложат най-съвременните политики, технологии и изисквания за безопасност и качество в хранителното производство на страната ни.

Заместник-министърът посочи, че това е една от най- важните индустрии в България и подчерта, че екипът на Министерство на земеделието и храните поддържа отворен диалог с представителите на бранша, което подпомага изготвянето и прилагането на политиките в него.
Д-р Светла Чамова, председател на Съюза на хранителната промишленост от своя страна даде пример за добро сътрудничество с новосъздадения Консултативен съвет по храните. Тя подчерта, че главна цел на членовете на съюза, превърнал се в годините в един от най-устойчивите браншови съюзи, е да се отговори на новите потребности на обществото и на неговия взискателен вкус към висококачествена и безопасна храна, съобразена с българския вкус и традиции.
Сподели в: