Върни се горе

Служебният министър проф. д-р Христо Бозуков предвижда срещи с всички големи браншови организации

 

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков вероятно ще работи с двама заместници заради ограничения времеви хоризонт на служебното правителство, но е трудно да се намерят независими експерти, готови да заемат тези постове. Това призна в интервю за предаването "Преди всички " проф. Бозуков. Той каза още, че ще започне преглед на завареното в министерството от дейността на Фонд "Земеделие", Агенциите по храните и по горите. Очакванията му са, че във всеки от тези ресори има проблеми:

Подозирам, че ще излезе… безгрешни хора няма. Аз не се считам, че съм безгрешен, не вярвам и другите да са безгрешни. Грешки вероятно има, въпросът е да се види – дали са умишлени или неумишлени и дали могат да бъдат поправени.

Христо Бозуков отрече подозренията, че е обвързан с ДПС заради дългогодишната си работа в сферата на тютюнопроизводството:

Не може да се говори, че това е сектор на една партия. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с ДПС.

Служебният министър предвижда срещи с всички големи браншови организации, като днес започва със среща със зърнопроизводителите:

Земеделските производители ще бъдат моя коректив и аз ще се съобразявам с техните резонни искания, затова ще изслушам всички. Това влизаше и в моите намерения и програма – да се срещна с тези над 90 браншови организации, за да обсъдим нещата. Каквото е по възможностите ми, което е по силите ми и което може да се извърши без законодателни промени, не виждам причина защо да не го направя.

Цялото интервю с Христо Бозуков можете да чуете тук.

Сподели в: