Върни се горе

Директната връзка между производител и потребител е най-сигурният инструмент за защитаване на интересите им. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, при официалното откриване на изложението от кампанията на Министерството „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“ в град Благоевград.

 

„Колкото по-къса е веригата между произведената продукция и нейното потребление, толкова по-защитени са нашите интереси и по-качествена продукция можем да закупим“, добави той. Заместник-министърът посочи, че всички ние трябва да си даваме сметка за огромния труд и усилия, които полагат нашите производители, за да се борят с пазара и да ни предлагат качествената си продукция.

 

Васил Грудев призова да подкрепяме българското, родното, местното производство, защото то е това, което си заслужава. „Сигурен съм, че заедно с местната власт ще успеем да направим на този етап сезонно действащи изложения с амбицията те да започнат да функционират постоянно там, където е възможно ”, каза още той.

 

„Поздравявам МЗХ за инициативата „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“, защото тя беше повече от необходима. Подкрепяйки българското помагаме на себе си“, заяви кметът на община Благоевград г-н Атанас Камбитов.

 

На изложението 42 местни производители представят продуктите си, сред които мед, млечни и месни продукти, вино, ябълки, домати, картофи, чушки, мед и други.      

 

      

На събитието присъства областният управител Бисер Михайлов и  народният представител г-жа Даниела Савеклиева.

 

В Благоевград заместник-министър Васил Грудев и началникът на кабинета Любен Татарски се срещнаха с над 130  земеделски производители от областта.

 

В област Благоевград са 10% от всички заявени за подпомагане по СЕПП площи с картофи в страната. В животновъдство най-силно е застъпено отглеждането на дребен рогат добитък. През последните 2 години отчита увеличение с 22% на отглежданите кози и с 7% на овцете в областта, козите са 22% , овцете 11% от цялото поголовие на страната.

 

Замесник-министър Васил Грудев и началник на кабинета на МЗХ се включиха в празненствата по случай отбелязването на 104 години от Освобождението на Горна Джумая. Те поднесеха цветя на паметника на Македоно – Одринското опълчение на площад “Мите Марков”.

Сподели в: