Върни се горе

„Ще ускорим дейността  на българо – френската Работна група по земеделие, която работи по въпросите на новата Обща селскостопанска политика, горското стопанство, рибарството, сдруженията на производителите и др. въпроси.” Това заяви заместник-министър д-р инж. Валентина Маринова по време на среща с г-н Жан Мари Деманж, ръководител на Регионалната икономическа служба към посолството на Франция в София. Участниците в срещата  се договориха  и за уточняване на график на работната група по земеделие на основата на поддържане на контакти на експертно ниво.

 

Според зам.- министър Маринова налице са добри възможности за разширяване на българо – френското сътрудничество в областта на земеделието, храните и горите, за което една добра предпоставка са  сходните географски, климатични условя и приключилите съвместни проекти между двете страни.

 

Г-н Деманж благодари за оказаната от българската страна подкрепа при избирането на френския кандидат д-р Жан Мари Оран на поста генерален директор на Международната организация по лозата и виното със седалище Париж.

Сподели в: