Върни се горе

„Благодарение на труда на зооинженерите земеделският сектор става все по- конкурентен, модерен и привлекателен, така че да осигури основната цел на Общата селскостопанска политика, а именно безопасност и хранителна сигурност на населението в Европа и света“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров на традиционната годишна церемония по връчване на наградите "Зооинженер на България - 2017".

С тази церемония Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ ) и Съюза на зооинженерите отдадоха почит на всички зооинженери допринесли за развитието на животновъдството.

Д-р  Цветан Димитров връчи почетната награда за "Зооинженер-мениджър" на Николай Кръстанов, като подчерта важната мисия на зооинженера да се грижи за новите технологии, храненето, организацията и развитието на животновъдния сектор – селекцията.

Отличени със знака на селекционера бяха още специалисти - служители на ИАСРЖ. В категориите "Перспективен млад зооинженер" награди получиха Елисавета Пенкова и Глория Василева.  Призът "Зооинженер-селекционер"  бе връчен на Елена Костадинова, а в категорията "За цялостен принос в областта на развъдната дейност" бе награден проф. дсн Светозар Тянков.


Сподели в: