Върни се горе

България и Русия имат потенциал да възродят сътрудничеството в лозарството, винопроизводството, производството на семена и създаването на съвместни предприятия. Това стана ясно по време на срещата на Кънчо Кънчев, началник на кабинета на министър Димитър Греков, със вице-губернатор по проблемите на селското стопанство в Алтайския край Александър Лукьянов, която се проведе в рамките на изложението „Златна есен 2013“ в Москва. „България има големи възможности да си върне позициите като износител на качествени храни и вина за руския пазар”, подчерта Кънчо Кънчев.

 

Страната ни се представи с национален щанд, на който бяха изложени традиционни хранителни продукти като зеленчукови консерви, лютеница, майонеза, плодови сокове, продукти от розово масло, месни и млечни продукти. Българският щанд бе посетен и от министрите на земеделието на  Полша, Станислав Калемба и на Кипър,  Никос Куйалис.

 

Петнадесетото издание на престижния международен форум бе открито от руския премиер Дмитрий Медведев и от министъра на земеделието на Русия Николай Фьодоров. В изложението участваха над 2500 фирми от 25 страни.

Сподели в: