Върни се горе

Държавен фонд „Земеделие“ обяви второто класиране на кандидатите за подпомагане по мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз” от Националната програма по пчеларство за тригодишния период (НПП) 2014-2016 г.

 

В срокa за прием по Програмата бяха подадени над 2 000 заявления за подпомагане с обща стойност на финансовата помощ около 7.7 млн. лв. Бюджетът по програмата за 2016 г. е в размер на 4 431 526 лв. Най-много заявления – 1623 броя, бяха подадени по мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз”, която включва три дейности: „Закупуване на нови кошери за подмяна на стари негодни кошери и/или за увеличаване броя на пчелните семейства в пчелина”, „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства” и „Закупуване на пчелни майки”.

 

Второто класиране на кандитатите по мярката е направено след извършване на административни проверки и на базата на промяна в разпределението на бюджета за 2016 г. между мерките и дейностите от НПП. По мярка Г той е увеличен до размер 2 242 318 лв. Списъците с одобрените на второ класиране кандидати са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

Сподели в: