Върни се горе

Към момента в Област Монтана са договорени 62 проекта на обща стойност над 16 млн. лв. по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов на официалното откриване на търговско-сервизен център на фирма „Мегатрон“ ЕАД в град Монтана. Той допълни, че проектите са по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” и мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“.  „Надявам се със съдействието на администрацията и европейските програми тези инвестиции в региона да продължат“, каза още Свилен Костов. По думите му през последните две години сектор „Земеделие“ се развива все повече.

 

Заместник-министърът подчерта, че откриването на този център показва необходимостта, желанието и волята на фирмите в областния град да бъдат близо до земеделските производители. „Именно те са тези, които обработват земята и на които разчитаме да отглеждат храната за нашите поколения“, каза още той.

 

Инвестицията в новооткрития комплекс за продажба и сервизно обслужване на земеделска, строителна и горска техника е над 2 млн. евро. Към момента в него работят 10 човека, като предстои да се откриват и нови работни места.
Сподели в: