Върни се горе

Министерство на земеделието и храните напомня на фермерите, че  необходимите документи(описът на фактурите към заявленията) за кандидатстване по схемата за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”, могат да  бъдат изтеглени само от сайта на Министерството.


Приемът на заявления стартира на 17 октомври и ще продължи до 28 октомври включително. Те се подават в Общинските служби по „Земеделие“.


От тази година процесът по кандидатстване за помощта е облекчен и заявленията се подават заедно с опис и копия от фактурите за закупено гориво за 2015 година. Отпада задължението за водене на Дневник. Mаксималното количество гориво, което подлежи на подпомагане, ще се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи са предвидени проверки на фактурите от страна на Националната агенция по приходите. Помощта ще бъде изплатена на земеделските стопани под формата на парични средства , а не както досега под формата на ваучери за гориво.







Сподели в: