Върни се горе

 

Утре, 23 септември 2016 г., зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще даде начало на участието на страната ни в Международното селище на гастрономията в гр. Париж, Франция.

 

Събитието се провежда в периода 23-25 септември  по повод празника на гастрономията във Франция. България ще участва с кулинарни демонстрации, като ще бъдат представени характерни за нашата кухня ястия и народни танци. Тази година  за пръв път се организира Международно селище, което ще бъде разположено на левия бряг на река Сена, порт Гро Калу, между моста „Алма“ и моста на „Инвалидите", непосредствено на кея пред българското посолство в Париж.

 

От 2011г. празникът на гастрономията е един правителствен проект, управляван от държавния секретар по търговията, занаятите, потреблението, социалната и справедлива икономика, съвместно с френското Министерство на земеделието, хранително вкусовата промишленост и горите, както и представителите на местната власт.

 

На събитието ще вземат участие повече от 40 държави от цял свят. Проектът има за цел да придаде допълнително значение на гастрономията, по-голяма видимост на хранителната култура и свързаните с това занаяти и професии.

Сподели в: