Върни се горе

Министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков откри академичната година в Аграрния университет в гр. Пловдив.

„Бъдещото развитие на земеделието е във Ваши ръце. От Вас зависи неговото усъвършенстване и надграждане“, с тези думи се обърна министърът към ръководството на университета и студентите в приветствието си. Проф. Бозуков подчерта, необходимостта от отлично подготвени кадри в земеделския бранш в областта на агрономството, лозаро-градинарството, растителната защита и агроекологията. 

„Това е едно от местата у нас, в което специализираното образование е на много високо ниво. Тази учебна институция е доказала многократно в годините своето водещо място в образователната карта на България“, каза още министърът.

Той допълни, че българското земеделие се развива изключително бързо в последните години, поради което добрите перспективи пред студентите са много. „Надявам се да се възползвате от тях по най-добрия начин“ добави още Бозуков.

Аграрният министър пожела на всички здраве и много увереност по пътя, който са избрали. 

В края на церемонията, министър Бозуков връчи студентската книжка на първокурсничката Биляна Багрянова, която е приета с най-висок бал 23.46 в специалност „Агрономство“ и специализация „Полевъдство“.

Сподели в: