Върни се горе

България и Германия ще си сътрудничат в областта на горското стопанство. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов и държавния секретар на прехраната и земеделието д-р Онко Айкенс, в град Берлин, Федерална република Германия. Те обсъдиха възможности за обмен на опит и кадри между двете страни. Разгледаха се възможностите за участие на горските предприятия в различните механизми за подпомагане, включително и по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Зам.-министър Костов и д-р Айкенс дискутираха  начините за продажба на дървесина в двете държави, както и предприетите мерки срещу незаконната сеч. По отношение прилагането на Общата селскостопанска политика, те се обединиха около позицията, че бюджетът за земеделие през следващия програмен период трябва да се увеличи или да запази сегашния си размер.

 

Д-р Айкенс запозна българския си колега със състоянието на горския сектор, неговото подпомагане и перспективи за развитие.

 

В рамките на посещението си във федералните провинции Берлин и Бранденбург, заместник-министър Георги Костов се срещна с управителя на Съвета по горско стопанство г-н Волф Ебелинг, г-н Александър Цайе, управител на Сдружението на браншовите съюзи на собствениците на гори и с представители на Германския съвет по лесовъдство.

 

Сподели в: