Върни се горе

На площ от 110 кв.м. са изложени български автохтонни породи овце и кози - Калоферска дългокосместа коза, Виторога дългокосместа коза, Каракачанска овца, Реплянска овца, Дъбенска овца и Софийска (Елин Пелинска) овца,Брезнишка овца и Западностаропланинска овца.


България се представя за трети пореден път на Международното изложение в Хановер – EuroTier 2018 г. със свой щанд, организиран от Министерството на земеделито, храните и горите.


Щандът бе открит от  зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция (ИАСРЖ) Георги Йорданов.

В рамките на своето посещение, заместник-министър Иванов проведе срещи с държавния секретар на федералното министерство на земеделието и прехраната,  Херман Онко Айекенс, с държавния секретар на Министерство на земеделието, храните и защита на потребителите на федерална провинция Долна Саксония, с вице-президента на Земеделската камара на Долна Саксония, Херман Хермелинг и управителя на Касата за болести по животните, д-р Урсула Гердес.


Бяха обсъдени множество теми от взаимен интерес и потенциални области за сътрудничество. Обмисля се възможността за посещение в България на представители на Земеделската камара и на Касата за болести по животните. По време на посещението им, те ще се срещнат с неправителствени организации от сектора, пред които ще представят своя опит в прилагането на ОСП.

Eurotier  2018 е един от най-важните панаири за бранша в световен мащаб и събира водещи експерти и животновъди. Обхващат се всички въпроси и проблеми на съвременното животновъдство. Представят се най-новите продукти и технологии за разплод, доене, хранене, климатизация на помещенията, в които се гледат животните, автоматизация.

Сподели в: