Върни се горе

От 9 до 20 септември фонд „Земеделие” ще приема проекти по общински мерки 321 и 322 на ПРСР

 

От 9 септември до 20 септември областните дирекции на фонд „Земеделие” ще приемат проекти по две от най-атрактивните мерки на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) -  321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и   322 „Обновяване и развитие на населените места”.


Бюджетът по Мярка 321 е 104,2 млн. евро. Най-много средства са предвидени за инвестиции,  свързани със строителството, ремонта и  реконструкцията на пътища, канализация, водопроводи и пречиствателни съоръжения. Тези предложения ще бъдат подкрепени с 90 млн. евро. Проектите за библиотеки, театри, културни центрове и центрове за социални услуги ще си разделят 10 млн. евро. С 4,2 млн. евро ще бъдат финансирани инвестициите, насочени към използването на информационни и комуникационни технологии и създаването на мобилни центрове в някои селски общини.

Одобрените кандидати по Мярка 322  ще получат близо 28,5 млн. евро. Мярката цели да подобри качеството на живота в селските райони. Финансират се предложения за обновяване на паркове, градини, детски площадки, ремонт на сгради с исторически и културно значение и други.

През септември областните дирекции на фонд „Земеделие” ще приемат документи и по Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” с бюджет от близо 4, 4 млн. евро. Срокът на кандидатстване е 12-23 септември.

От тези бюджети над 132 млн. евро са предвидени за договаряне над бюджета по мерки 313, 321 и 322. Това стана възможно с Решението на Министерския съвет, което даде съгласие изпълнителните директори на ДФЗ и ИАРА да договарят над бюджета мерки от ПРСР и ОП „Рибарство“.


Сподели в: