Върни се горе

Общо 13 проекта за 32 224 384 лева за изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на социална инфраструктура бяха подадени по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014-2020.

От всички приети и оценени в съответствие с критериите за подбор предложения на последващо разглеждане подлежат 6 проекта. Общият размер на финансовата помощ на проектите, които ще бъдат разгледани, е 19 429 457,49 лева при определен със заповед на министъра на земеделието и храните бюджет от 6 милиона евро. Всички проекти са оценени съгласно изискванията на Наредба 12 от 25.07.2016 г. за прилагане на подмярка 7.2. Съответствието с критериите за оценка се преценява към датата на подаване на заявлението за подпомагане, съобразно приложените към него документи. Проектите се класират според получените при оценката точки и се одобряват в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет.


Ранкингът е извършен публично в присъствието на представители на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП), които наблюдаваха процеса на оценяването. Кандидатите по подмярка 7.2 за тази дейност могат да направят индивидуална справка за броя получени точки, включително и по отделните критерии за подбор, на следния линк: http://www.prsr.bg/proekti/index.html. В случай на несъгласие с получения брой точки от предварителната оценка по критериите за подбор, кандидатите могат да подадат аргументирани писмени възражения до 30 декември 2016 г. (включително) в деловодството на ДФ „Земеделие” в София.

Сподели в: