Върни се горе

В кратък срок ще бъдат решени проблемите в рибния бранш. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков на среща с рибари от Черноморския регион.


„Ще направим възможните промени, които не изискват законодателно решение“, каза още той. Министър Бозуков изтъкна, че той и екипът му са натоварени със задачата да се справят с натрупаните проблеми в сектора през последните шест месеца.

Следващата седмица предстои да бъде проведено заседание на Консултативния съвет по рибарство и аквакултури, по време на което ще бъдат взети необходимите мерки за реализиране на краткосрочните задачи.


„Тях ще изпълним сега, а дългосрочните ще бъдат стартирани“, уточни проф. Христо Бозуков.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите, които рибарите срещат, както и причините за протестите им през последните месеци. Представителите на бранша са недоволни от зачестилите контролни акции на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

На срещата присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните проф. д-р Иван Палигоров, изпълнителният директор на ИАРА Валентин Вълков и заместник-изпълнителният директор на агенцията Галин Николов.

Сподели в: