Върни се горе

От  днес, 20 октомври 2011 г., Българска агенция по безопасност на храните започва масирани проверки на обектите за производство и бутилиране на растителни масла на територията на цялата страна. При проверките особено внимание ще се обърне на:

  • Произход и качество на използваната суровина;

  • Контрол на използваните опаковки и капачки за бутилиране на олиото (наличие на декларация за съответствие, съгласно Регламент (ЕО) 1935/2004 и Наредба №2/2008 г. за материалите и предметите от пластмаса, предназначени за контакт с храни);

  • Наличие на технологична документация;

  • Наличие на програми за контрол на готовата продукция;

  • Съответствия с нормативните изисквания за етикетирането.  

При установяване на несъответствия и нарушения, Българска агенция по безопасност на храните ще предприеме законоустановените мерки.

Проверките ще продължат интензивно до 26 октомври 2011 г.

Сподели в: