Върни се горе

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с новия извънреден и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Такаши Коизуми в МЗХ. На срещата двамата обсъдиха двустранните отношения между страните по отношение на търговията с аграрни продукти. Министърът запозна посланика с развитието на земеделието у нас.

 

В Япония страната ни е известна най-много с киселото мляко и розовото масло и мисля, че може да предложим и нашите млечните продукти, посочи министърът. Той подчерта, че на японския пазар трудно се пробива, защото е консервативен. Министър Найденов посочи, че успешен начин да рекламираме български храни и продукти е предстоящото участието на страната ни на Международното изложение за храни и напитки „УТАГЕ 2013”, което ще се проведе в град Осака, от 26 април до 6 май т.г. Министър Найденов информира посланика, че по време на изложението страната ни ще се представи с национален щанд и ще има бизнес делегация от България.

 

Посланик Коизуми посочи, че Япония има възможност да внася българско вино, но на японския пазар нашите вина все още не са известни. Той обясни, че в Япония има любители на виното, които се интересуват от винен туризъм, който пък е добре развит в България.

 

Министър Найденов пожела успешен мандат на посланик Коизуми и му подари българско вино и продукти с розово масло.


Сподели в: