Дирекцията на Природен парк „Българка” към Изпълнителната агенция по горите представи в Брюксел овче сирене и българско кисело мляко по време на Европейската седмица на регионите и градовете – „Дни на отворените врати 2011”. Събитието се организира всяка година от Европейската комисия и от Комитета на регионите на Европейския съюз. Съвместната инициатива обединява над 6 000 регионални и местни партньори от повече от 200 региона на ЕС, както и от осем държави, които не са членки на Съюза.
Международното събитие, на което се показват традиционни ястия и типични за страните автентични продукти, се провежда за девета поредна година в Брюксел. България участва за четвърти път в инициативата. Освен продуктите, представени от парка, гостите на изложението имаха възможност да опитат зелено сирене, крокмач, биволско мляко, родопски кашкавал, шипков мармалад и сладко от горски плодове.
Поканата за участие към Дирекцията на Природен парк „Българка” бе отправена, заради отличните качества на продуктите, които бяха доказани в лабораторна среда.
Заради все по-големия интерес на хората към храните с еко-стойност, Дирекцията на Природен парк „Българка” предоставя възможност на майстори и производители на традиционни екологични продукти, да представят свои изделия в новоизградения Център „Българка” до Етъра.