Върни се горе

Очаква се пробите на храната, която са консумирали заразените деца на зеленото училище в Банско да излязат и ако причината е в нея, наложените санкции ще бъдат жестоки. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на посещението си в град Смядово.  „Семействата са платили доста високи цени, за да бъде допуснато да се развали празникът на децата и да се донесат тревоги на родителите”, каза още министър Найденов.

 

Той похвали работата на Българската агенция по безопасност на храните като посочи, че инспекторите работят усърдно, а там, където има пробиви в системата си отиват директори. Министър Найденов припомни, че регионалният директор в Силистра бе уволнен, заради неадекватния контрол, довел да бъде затворено най-голямото месопреработвателно предприятие на Балканите.

 

Той каза, че днес започва раздаването и на втория транш на храните за социално слаби след няколкодневно забавяне заради доставката на некачествен боб, за което една от фирмите бе глобена. В този тежък момент за нуждаещите се хора са отпуснати 42 тона храни, които те ще получат и няма причина да бъдат неспокойни.

Сподели в: