Върни се горе

Животновъдите ще бъдат с предимство при очертаването на пасища и мери. Това обяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Кърджали. По думите му, целта е пасищата да бъдат отдавани на стопани, които реално се занимават с животновъдство.

 

Зам.-министър Бюрхан Абазов поясни, че за да бъдат защитени истинските животновъди в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи се предлага да бъде направена промяна, която да защити собствениците на животни. „Тя предвижда в едно землище с предимство първо без търг и конкурс да получават пасища и мери тези стопани, които притежават животни в дадения район, а после останалите кандидатстващи лица", уточни зам.- министърът.

 

Зам.-министър Абазов каза още, че през тази година ще бъде създаден Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн. Целта на регистъра е да бъдат обхванати всички тютюнопроизводители в страната, площите, районите и количествата по сортови групи. След изготвянето му ще има по-голяма яснота по отношение на производството и ситуацията в сектора като цяло, заяви зам.-министър Абазов.

 

Сподели в: