Върни се горе

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на два емблематични събора за Кюстендилска и Пловдивска област.

   

В първия ден на пролетта – 23 март, събота, на площада в кюстендилското село Бабино ще се проведе традиционният пролетен събор и празник на селото. През целия ден ще се редуват изпълненията на децата от школата по народно пеене и танцовия състав към местното читалище, които ще представят автентични песни, танци и рецитали.

 

Навръх Благовещение – 25 март, понеделник, мобилният информационен център на ПРСР ще посети друг превърнал се вече в  традиция събор - Празника на Община Марица в село Скутаре. Тазгодишното му издание ще бъде част от проекта  „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица“. Очаква се над 50 вокални и танцови формации да станат част от програма на празника. На централния площад ще бъде представена изложба с детски фотографии, посветени на родния край, ще се има щафети за деца и футболен турнир, а в края на деня ще бъдат отличени най-възрастният жител на Скутаре, най-изявеното дете и най-талантливите ученици от селото.

   

По време на двата празника експертите на МЗХ в мобилния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.


Сподели в: