Върни се горе

Няма данни за месо и яйца, които се внасят в България без етикети и се продават като български, коментира министърът.

„От първия ден това правителство е подложено на атаки, най-често несъстоятелни”. Това заяви в „На фокус с Лора Крумова” министър на земеделието и храните Кирил Вътев. По думите му не се вълнува изобщо от въпроса дали ще остане на поста и след ротацията през март.

„Толкова много неща сме подхванали, ако тези, които ще вземат решение, преценят да остана, ще продължа. Според министъра има много усилия да се клати постоянно правителството, тъй като „има и други сили в България, които се притесняват, че сме толкова близо до Шенген и еврозоната”. Вътев каза още, че като непартиен човек за него е по-важно какво ще се свърши.

„Прекалено добре работя с Мария Габриел и премиера акад. Денков, както много пъти съм казвал тия хора са късмет за България в този момент”, допълни министърът.

По думите му ДФ „Земеделие” са вдигнали темповете и в края на миналата година са изплатили на 100% всичко, което е трябвало да бъде изплатено. „От този меморандум, който се записа, е изпълнено всичко, с изключение на онова, което е неизпълнимо”, заяви Вътев.

Той цитира проверки, според които няма данни за месо и яйца, които се внасят в България без етикети и се продават като български.

Сподели в: