Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев проведе работни срещи с членове от Местна инициативна група "Тутракан-Сливо поле". В рамките на посещението си в община Тутракан той обсъди със земеделски стопани актуални теми в сектора.

Един от акцентите на разговорите бе изключително важната тема за напояването. "Десетилетия темата бе политически употребявана, но проблемите в сектора оставаха без решения. Факт е, че наскоро за първи път МЗм взе решение средства от Програмата за развитие на селските райони да се предоставят на 24 обекта за напояване на обща стойност близо 107 млн. лева. Наше беше решението да осигурим средства за всички обекти, които ни подаде "Напоителни системи" ЕАД и които съответстват на изискванията на мярката. Тази сума от 107 млн. лева е с 13 млн. лева повече от това, което "Напоителни системи" са получили за последните 5 години", отбеляза Събев.

По време на посещението си в община Тутракан заместник-министър Събев посети млекопреработвателно предприятие, цех за обработка на дървесен материал, както и няколко овощни градини.

Сподели в: