Върни се горе

„Вярвам, че високото ниво на подготовка ще даде на днешните студенти стабилна основа за бъдеща реализация в отрасъл „Земеделие“. Това заяви заместник-министърът на земеделието Момчил Неков, който се включи в празника на Факултета по лозаро-градинарство на Аграрния университет – Пловдив.

Той посочи, че благодарение на ерудираните си преподаватели академичното звено е подготвило професионално хиляди студенти в областта на агрономията, голяма част от които успешно са се реализирали като отлични специалисти.

„Днес отбелязваме и празника на Трифон Зарезан. Почитан и обичан български празник, свързан с първия стопански процес в годишния цикъл на обработка на лозата, който поставя и началото на новата стопанска година“, заяви заместник-министърът.

Той изтъкна, че виното е продукт, който е познат в цял свят, но характеристиките  на българските вина ги отличават с регионални белези и неповторим вкус.

„Нека отбележим достойно празника Трифон Зарезан и покажем, че традициите са живи  и до днес. Желая Ви здраве, добро настроение и да се радвате на плодовете на Вашия труд“, пожела заместник-министър Неков на участниците в празника.

Сподели в: