Върни се горе

„България е една от малкото държави в Европейския съюз (ЕС), която е заложила в Стратегическия си план 60% национално съфинансиране за развитие на селските райони, което показва ясното ни желание за модернизация на земеделския сектор“. Това заяви заместник-министърът на земеделието Момчил Неков по време на среща със земеделски производители от Азербайджан. Той представи накратко развитието и бъдещето на българското земеделие. Заместник-министър Неков обърна специално внимание върху подкрепата, която се предвижда в Стратегическия план за земеделие и развитие на селските райони в следващия програмен период 2023-2027.

Аграрният заместник-министър подчерта значимостта от развитието на иновациите и дигитализацията в селското стопанство, като представи възможностите, които Националният план за възстановяване и устойчивост предвижда за повишаване на устойчивото управление и конкурентоспособността на аграрния сектор.

Представителите на Азербайджан изразиха интерес за сътрудничество в областта на пчеларството, както и за осъществяване на преки контакти с бизнеса.

Срещата се осъществи със съдействието на Центъра за икономическо развитие и е в рамките на негов проект, финансиран от Делегацията на ЕС в Азербайджан, който има за цел да подпомогне и насърчи малките и средните фермери да се развиват по-успешно и да реализират по-лесно продукцията си на пазара.

Сподели в: