Върни се горе

Българската дървесина е основна суровина за дървообработващата и мебелна промишленост. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов, който взе участие в  официалното откриване на двадесетото издание на "Техномебел" в Интер Експо Център. По време на обиколка на щандовете, той посочи, че устойчивото управление на българските гори позволява и гарантира осигуряването на дървесина, от която да се произвеждат висококачествени продукти. По думите му, трябва да се насърчава използването на сертифицирана дървесина, както и преработването й от мебелните и дървообработващи предприятия у нас, тъй като това създава заетост и краен продукт, който е с висока добавена стойност.

Той изрази надежда, че общите усилия и партньорството между Министерството на земеделието и храните и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) ще продължи и за в бъдеще и това има дълготрайно положително отражение за всички нас.

Изложението, което се провежда на всеки две години, е организирано от БКДМП и Интер Експо Център и ще продължи до 26 април. В тазгодишното издание на форума участват близо 100 компании от България, Турция, Румъния, Балканите, Източна и Западна Европа. Те представят над 300 регионални и световни брандове от всеки сегмент на мебелната и дървообработващата промишленост. По време на него компаниите демонстрират най-новите технологии за обработка на дървесина и производство на мебели, новостите в материалите за мебелно производство, както и всичко необходимо за оборудване на дървообработващи и мебелни фабрики.

В събитието участие взеха управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, председателят на УС на БКДМП проф. д-р Васил Живков, заместник-министърът на икономиката и индустрията Давид Сукалински и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и ректорът на Лесотехническият университет доц. д-р  Христо Михайлов.

 

 

Сподели в: