Върни се горе

„Всички имаме работа в посока подмладяване, модернизиране и достъпност на синдикалната дейност. Това е едно от големите предизвикателства, които стоят пред нас. Вие сте смели и достойни хора и за мен е привилегия да градим диалога на настоящето и бъдещето“. Това заяви заместник-министърът на земеделието Иван Христанов при откриване на ХХ редовен конгрес на Федерацията на независимите синдикати в земеделието (ФНСЗ). 

Христанов посочи още, че сме на път да излезем от кризата, причинена от разпространението на Ковид-19, и се изправяме пред нови предизвикателства. „И аз имам вътрешната увереност, че Вие ще сте на висотата, на която сме свикнали да Ви виждаме“, допълни той.

„Впечатлен съм от формирането на позициите на синдикалните работници и лидери по отношение на плановете – Националния стратегически план и Националния план за възстановяване и устойчивост, наблюдаваме всеотдайна работа при формирането на становища и в комуникирането им към политическия кабинет“, заяви аграрният заместник-министър. По думите му дейността на синдикатите се отличава с познания за дейността на Селскостопанската академия, Изпълнителната агенция за борба с градушките и Българската агенция по безопасност на храните. Той обясни, че се реализират съвместни дейности по различни теми в тези направления и се вижда компетентност, отдаденост и разбиране в дълбочина на проблемите.

Христанов допълни, че ФНСЗ над 30 години отстоява ценности и традиции и това е особено важно, защото политиката може да взема своите внезапни завои, да се променя, но когато имаме ядро, което да служи за неин коректив, това дава стабилност на цялата система. „Нерядко работата от страна на министрите се възприема като работа от двете страни на бариерата, но аз смея да твърдя, че сме от едната страна. Има и предизвикателства, които двете страни с взаимно разбиране успяват да преодолеят“, заяви заместник-министърът. 

Той допълни още, че трудностите, свързани с ниската производителност, възрастова и структурна обремененост, засягат административните структури, синдикалните организации и всички заети в земеделието и съвместно трябва да се търсят решения.

Сподели в: