Върни се горе

„Българските ветеринари заслужават голямо признание. Вашата работа е изключително отговорна - както за недопускането на разпространението на болести сред животните, така и за осигуряването на безопасността на храните“. Това заяви заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов по време на официалното връчване на дипломи на  абсолвенти от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. В церемонията участие взеха и доц. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийски университет, Пламен Абровски, председател на парламентарната комисия по земеделие и храни, проф. Наско Василев, областен управител на Стара Загора, проф. Христо Даскалов, изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, 
„Днешното тържествено събитие е важно за всички Вас, защото завършвате един важен етап от живота си. Уверен съм, че с авторитета на ерудираните си преподаватели Тракийския университет не само е дал на всички Вас високо и професионално ниво на подготовка, но е изградил и стабилна основа за бъдещата Ви успешна реализация“, заяви заместник-министърът. Той допълни, че успехите на всички Вас - преподаватели и студенти на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет, са постигнати с много труд, амбиция и желание. По думите му те са и доказателство за усилията Ви да съхраните дългогодишните традиции в областта на ветеринарната медицина у нас. 
Инж. Чамбов се обърна към дипломантите с думите, че бъдещето е в ръцете на Вас - младите и образовани хора, които с ново, алтернативно мислене и подход ще можете да приложите най-новите европейски практики в своята професия, а знанията и познанията, с които излизате днес от тук са основата за това. В заключение той пожела здраве, вдъхновение, желание и воля за бъдещи успехи. „Вярвам, че България ще остане желано и предпочитано място за бъдещото Ви професионално развитие“, коментира заместник-министърът.

Сподели в: