Върни се горе

“През всичките години на своята активна дейност, Съюзът  на птицевъдите в България се превърна в желан и уважаван коректив, и партньор на Министерство на земеделието, давайки своя принос за укрепване и развитие на българското птицевъдство”. Това заяви заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев, който участва в откриването на   редовното Общо събрание на организацията.

Той посочи, че ситуацията, в която живеем и работим днес, е изключително трудна, което предопределя необходимостта търсенето на различни по характер схеми и форми за подпомагане на птицевъдите от всички направления, в съответствие с нормите на Европейския съюз, като  за това министерството работи активно. По думите му, за 2022 г. с Решение на Управителния съвет на Държавен фонд  „Земеделие“, е утвърден финансов ресурс за подкрепа на птицевъдния сектор в размер на 35 000 000 лв.

“Няма как да не спомена и трудностите, свързани със значителни материали загуби и щети, предизвикани от заболяването Инфлуенца по птиците, което постави българското птицевъдство и власти пред сериозно изпитание”, допълни още аграрният заместник-министър. Стефан Бурджев подчерта, че усилията са общи, като целта е възстановяване  нивото на сектора, от преди появата на заболяването, предприемане на мерки за ограничаване на бъдещи щети, от подобен характер и запазване на вече съществуващи пазари.

Заместник-министърът приветства всички членове на организацията - производители и преработватели, като им благодари за подкрепата и доверието, изградени през годините.

“Всяко Ваше Общо събрание е повод за равносметка, гордост от постигнатото, но и поглед към бъдещето. Нека удовлетвореността от постигнатото Ви води напред към Вашите идеи, индивидуален почерк и международен имидж на българското птицевъдство”, допълни още заместник-министър Бурджев.

 

Сподели в: