Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев връчи дипломите на абсолвентите от випуск 2023 г. на Аграрния факултет към Тракийския университет в Стара Загора. Аграрното образование у нас е на високо ниво и през годините са се изградили поколения  специалисти, намерили своята най-добра реализация у нас или в чужбина. Това каза в обръщението си към тях зам.-министър Стратев и изрази надежда, че те ще намерят мотив да останат да се развиват в България, защото тя има нужда от млади и амбициозни хора. 

„Земеделието у нас има дълголетни традиции и днес отрасълът се развива в синхрон с Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, за да изграждаме съвременен модел на агробизнеса”, подчерта заместник-министър Стратев. Той обърна внимание на това, че зад гърба си абсолвентите  оставят сериозни усилия в образователния процес и е убеден, че те ще помогнат на младите хора да намерят верния път на кариерно развитие.

„Упорството в учението означава и амбиция за бъдещо доказване в професията. Оттук насетне навлизате в реалния живот, където  ще се сблъскате с добри и трудни моменти”, посочи заместник-министър Стратев. Той посъветва завършващите висшето си образование да бъдат амбициозни и решителни в професията, за да постигат успехи, както и да бъдат благодарни на преподавателите, които са дали най-доброто от себе си, за да ги подготвят  като истински професионалисти.

Днес 126 абсолвенти получиха своите дипломи за висше образование от Аграрния факултет към Тракийския университет - Стара Загора. Заместник-министър Деян Стратев връчи плакет на МЗХ на Катя Стойнова Илиева, която е част от 46-мата отличници на випуск 2023г., както и плакет на проф. Диян Георгиев, Декан на Аграрния факултет.

Сподели в: