Върни се горе

На 6 октомври 2020 г., в град Силистра ще се проведе второто събитие от промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“, която се провежда на територията в 8 областни градове на страната. Мероприятието ще се състои на площад „Свобода“, от 11:00 часа.

Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.

В събитието ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Ще се проведат две кулинарни демонстрации, с най-известният кулинарен влогър в страната - Сандра. Тя ще приготви на място рибни ястия и ще дава съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. Гостите на изложението ще имат възможност да вкусят и рибни ястия на място.

Фестивалният ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 18:00 часа, на Маги Джанаварова и музикална група „Rewind“.

Промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

Събития, от Националния рибен фестивал, предстои да се състоят още в градовете: Русе, София, Пазарджик, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Сподели в: