Върни се горе

След повече от 30-годишно прекъсване България заяви отново членството си в  Европейската федерация по животновъдство (ЕААР). Това се случи по време на среща на заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров с генералния секретар на ЕААР Андреа Росати. На Годишната конференция, която ще се проведе тази година в Дубровник, страната ни ще участва като пълноправен член, представлявана от Асоциацията на обединените български животновъди.

В ЕААР членуват 34 държави от Европа и Средиземноморския басейн. Федерацията има огромен принос при популяризиране на научно-приложни проекти в областта на животновъдството, финансирани на ниво ЕС.

Заместник-министър Димитров е на посещение в Париж по повод Международното изложение за храни и земеделие SIA 2018.  Той покани генералния секретар да участва в Международната научна  конференция по животновъдство, която ще се проведе на 27 април в Сливен.

Тази година страната ни се представя с  щанд от 80 кв.м, на който са  изложени български млечни и месни продукти, вина, пчелен мед, зеленчукови консерви, конфитюри, продукти от маслодайна роза и други етерично-маслени култури, билки и др. От 2011 г. България редовно участва в изложението SIA с национален щанд, като участието се организира от Министерството на земеделието, храните и горите.

През последните две години в изложението се представят над 1000 фирми от целия свят, а посетителите традиционно са над 600 000.

Сподели в: