Върни се горе

Повече от 4100 проверки са извършили държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 4 дни. В резултат на контрола в периода между 1 и 4 април включително са съставени 71 акта и 50 констативни протокола. 

В посочения период служителите в държавните предприятия са реализирали 1 770 проверки. Инспектирани са 853 обекта за добив на дървесина, 636 превозни средства, както и 3-ма ловци, 13 риболовци и 265 други физически лица. Съставени са 35 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 6,4 пространствени кубически метра дърва, едно моторно превозно средство и един моторен трион.

От 1 до 4 април горските инспектори от регионалните дирекции по горите са извършили 2390 проверки. Под контрол са минали над 200 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, 270 обекта за добив на дървесина, повече от 1160 превозни средства, транспортиращи дървесина, 755 риболовци и физически лица. В четирите дни са съставени общо 50 констативни протокола и 36 акта за установени нарушения, с които са задържани общо 36,50 кубика дърва за огрев и едно моторно превозно средство.

Горски инспектори от РДГ Берковица са задържали в близост до с. Белотинци моторно превозно средство, натоварено с 22 кубика широколистни дърва за огрев. Дървата са били маркирани с контролна горска марка и производствена марка, регистрирана на склад в софийско. Водачът на превозното средство не е представил на проверяващите превозен билет. Работата по случая продължава.

Сподели в: