Върни се горе

      „Ще увеличим помощта  “de minimis” за всички овцевъди и козевъди на 15 лева. Получих уверение от премиера Бойко Борисов да получим допълнителни средства“. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след среща с протестиращи животновъди.


      По повод протестите, свързани с Наредба №3 за директните плащания, министър Румен Порожанов каза, че  ще бъде направен анализ от гледна точка на производители, които не са успели да получат плащания по обвързаното подпомагане.След този анализ ще бъдат заложени средства за 2019 г. по бюджета на министерството, каза още Порожанов.


        Министър-председателят Бойко Борисов ще разпише заповед за освобождаване на заместник-министъра на земеделието, храните и горите Цветан Димитров. Решението премиерът взе след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.
Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорът на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорът на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Сподели в: