Върни се горе

Държавен фонд  „Земеделие” изплати над 441,2 млн. лева за кампания 2017 по Схемата за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда - зелени директни плащания (ЗДП).
Подпомагане по схемата за зелени директни плащания получават 56 972 земеделски стопани, които спазват селскостопански практики благоприятни за климата и околната среда. 
Фермерите, които имат право на плащане по СЕПП, трябва да спазват в рамките на всички свои хектари, отговарящи на условията за подпомагане, селскостопански практики благоприятни за климата и околната среда. Площите, заети с трайни насаждения нямат приложими зелени изисквания. Тези кандидати получават зелени директни плащания за допустимите си площи с трайни насаждения. 
    Подпомагането по схемата се определя на база допустимата площ по СЕПП, определена след извършването на административни и проверки на място съгласно Регламент (ЕС) №1307/2013.
От Кампания 2017 при неспазване на зелените изисквания се въвежда налагане на административни санкции за наддеклариране, съгласно изискванията на Делегиран Регламент (ЕС) № 640/2014 на Комисията.
Изчисленията на изплатената финансова помощ са извършени по индикативната ставка, която е 122,19 лв/ха. След издаването на заповед за конкретен размер на индивидуалното подпомагане по схемата, ще бъде направено преизчисление и земеделските стопани ще получат доплащане.

Сподели в: