Върни се горе

 

Над 200 български животновъди ще вземат участие в най-голямото Национално изложение по животновъдство, което ще се проведе от 27 до 29 април т.г. Домакин на събитието ще е град Сливен. Тридневният форум се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите.

 

Изложението ще бъде официално открито на 28 април от министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, генералния секретар на Европейската асоциация по животновъдни науки г-н Андреа Росати, кмета на гр. Сливен г-н Стефан Радев и председателя на Комисията по земеделие и храни г-жа Десислава Танева.

На изложението ще бъдат представени селекция от най-добрите животни, които се отглеждат у нас, като се очаква тяхната бройка да е над 700. Най-многобройни ще са екземплярите, представляващи овцевъдството и козевъдството - 400 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде представено с над 120 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. 20 биволи от породата „Българска мурра“ ще представят биволовъдството у нас.

Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от 16 животни от породите Чистокръвна арабска, Фризийска, Хафлингер, Български тежковозен кон, Източнобългарски кон, Норикер, Американски рисак, Български расист кон и Плевенски кон.


Традиционно за събитието ще бъдат изложени породите Българско овчарско куче и Българско лудогорско гонче, които са подготвили и специална демострационна програма за гостите на изложението. Разнообразието при зайците ще бъде представено от Земеделските институти и много частни стопани.
 

По време на тридневното събитие ще бъдат организирани още различни търгове на животни, фермерски и книжен пазар, както и детски кът.

В рамките на изложението ще се проведе Международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство – традиции, биологично разнообразие и споделен опит“.

 

 

Покана за събитието може да видите тук.


PDF файл, 62,2 KB, качен на 20.04.2018 pdf document
Сподели в: