Върни се горе

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще открие на 10 май в Бургас международно събитие, посветено на 30-годишнината от прилагането на подхода ЛИДЕР/Водено от общностите местно развитие в Европейския съюз. Форумът ще бъде открит от 14:30 ч. в хотел „Уейв Ризорт“, гр. Поморие. В 16:30 ч. ще бъдат представени постиженията на подхода ЛИДЕР на европейско ниво и в държавите членки за периода на неговото прилагане.

Конференцията продължава до 12 май в Бургас и Поморие.

Събитието се организира от Министерство на земеделието и в него ще вземат участие също заместник-министърът на земеделието д-р Момчил Неков, народни представители от България, представители на изпълнителната власт и парламента на Румъния, участници от Франция, както и представители на Европейската комисия, кметове, представители на управляващите органи на финансиращите подхода програми, Държавен фонд „Земеделие“, експерти от европейски асоциации на местните инициативни групи и служители и участници от местните инициативни групи.

Подходът, който се изпълнява вече втори програмен период, е част от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Целта на събитието е да бъде представена подготовката за прилагане на подхода ЛИДЕР/ВОМР за следващия програмен период и да бъдат обсъдени добри практики при изпълнението му до момента.

По време на международното събитие ще бъде проведено изложение – базар с местни продукти и занаятчийски произведения от териториите на местните инициативни групи от България и Румъния. Изложението ще се проведе в периода 10-12 май на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас, като ще бъде достъпно за жителите и гостите на града.  Официалното откриване на изложението с участието на министър Иван Иванов е на 11 май от 10:00 ч.

Сподели в: