Върни се горе

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев,  федералният министър за прехраната и земеделието на Германия   Джем Йоздемир и  управляващият кмет на Берлин Кай Вегнер   откриха българския щанд на Зелена седмица 2024.  България се представя за 33 – ти път с щанд от 143 кв. м на най-голямото в света международно изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост.                                    

Министър Йоздемир разгледа изложените традиционни български храни - млечни и месни продукти, вина и плодови напитки, мед, продукти от етерични масла, биопродукти, конфитюри и подправки, като особено внимание обърна на пчелния мед, питата и шарената сол и пожела успех на министър Вътев и българските производители.                                                     

В официалното откриване на българския щанд участваха още президентът на  Асоциацията на германските фермери Йоахим Руквид, председателят на Федералната асоциация на германската хранително-вкусова промишленост д-р Кристиан фон Бьотихер, изпълнителният директор на Панаир Берлин д-р Марио Тобиас.

Изложението дава възможност на 11-те българските изложители да разнообразят възможностите за износ и да представят родните продукти пред над 300 000 посетители от над 60 страни.                   

В българската делегация участват заместник-министрите на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов, Таня Георгиева и доц. Деян Стратев, народните представители Даниел Петров и Кръстьо Врачев, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" Георги Тахов и изпълнителният директор на БАБХ  д-р Светлозар Патарински.

Сподели в: