Върни се горе

Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие Балканска среща за регионалните предизвикателства пред продоволствената сигурност във времена на кризи. Тя се провежда днес и утре в София, а на нея ще присъстват делегации от Румъния, Гърция, Хърватия, Черна гора, Косово и Словения.

Официалното откриване на форума, организиран от Министерството на земеделието, ще бъде днес (10 февруари) от 13:00 ч. в залата на София Ивент Център (SEC) в мол Парадайс.

В рамките на събитието представителите на държавите от Балканския регион ще дискутират по темата за продоволствената сигурност във времена на глобална криза, както и за инфлационните процеси и достъп до суровини и транспортни коридори. Сред другите теми на форума са влиянието на климатичните промени в селскостопанския сектор, насърчаването на местното производство и късите вериги на доставки и други актуални теми в земеделието и селските райони.

По време на двудневната визита делегатите на аграрните министерства от Балканите ще посетят иновативна ферма за биологично производство и ще обменят опит и добри практики в сектора.

Сподели в: