Върни се горе

Министърът на земеделието и храните посети Панаира на киселото мляко в Разград

 

Организирането на постоянни фермерски пазари ще осигури ежедневен достъп на потребителите до истински български продукти. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща със земеделски производители в град Разград. Той посети Панаира на киселото мляко, който общината организира за 21 път, където разговаря с производители на храни и занаятчии. Министър Вътев проведе  среща и с кмета на общината Денчо Бояджиев и със заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим.

По време на срещите министър Вътев подчерта, че на България й липсват организирани производители в кооперативи и в тази връзка Министерство на земеделието и храните ще работи по два ключови закона - Закон за търговията със земеделска продукция и Закон за кооперативите, за да може да има ясни стимули за кооперирането. „Няма как да успеем, защото всеки се бори сам на пазара“, допълни още министърът и подчерта, че трябва да се стремим да правим продукти с по-висока добавена стойност. 

В рамките на посещението си в Разград министър Вътев посети и Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително-вкусови технологии „Ангел Кънчев“ и разгледа базата на Селекционния център по животновъдство.

 

Сподели в: