Върни се горе

„За мен е удоволствие да бъда част от този празник.  Виждам тази пълна зала с много отличници, в различни специалности, които са необходими на държавата, за да се справим с предизвикателствата на времето. Пожелавам Ви от сърце да се развивате задълбочено, да търсите и да преодолявате предизвикателствата и да останете да се развивате в България“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на церемонията по повод дипломирането на студенти от Аграрен университет – Пловдив, Випуск 2019 .

Тя изказа благодарност към всички преподаватели от университета за доброто партньорство по изготвянето на новата Обща селскостопанска политика.  „SWOT анализът за „Околна среда и климат“, който се изготвя от Вас, бе приет добре от бранша още при първоначалното му представяне. Вчера в Европейската комисия се анонсира и „Зелената сделка“ на Европа. Предизвикателствата предстоят. Надявам се да постигнем европейско ниво и България да стане част от страните, които поемат инициативата в отделни политики“, допълни министър Танева.            


На церемонията дипломи получиха 590 възпитаници на Аграрния университет. От тях 348 успешно завършват „бакалавър“, а 242 „магистър“ в направленията: Растениевъдство, Растителна защита, Животновъдство, Науки за земята, Икономика, Туризъм, Администрация и управление, Общо инженерство. Сред дипломираните са първият випуск от 6 абсолвенти от Република Южна Африка, обучавани на английски език в магистърски курс “Plant Medicine”.


Професор д-р Христина Янчева, ректор на Университета, връчи благодарствена грамота на министър Танева за принос в развитието на политики и стратегии за модерно висше аграрно образование, научни изследвания и устойчиво партньорство с Аграрен университет – Пловдив.

Сподели в: