Върни се горе

Министерство на земеделието, храните и горите приветства и подкрепя изцяло платформата "Преоткрий България", която  има за цел да  насърчи вътрешния туризъм. В нея можем да намерим много допирни точки между бизнес и държава. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг заедно с министрите на икономиката Емил Караниколов и на туризма Николина Ангелкова, и представители на бизнеса в Министерски съвет. „Предлага се на българския потребител една възможна, отлична почивка на море или на балкан при най-добри условия, при високи здравни и хранителни стандарти. Гарантирам, че в България има достатъчно качествени хранителни продукти, произведени по БДС, и свежа продукция, достатъчна, за да задоволи вътрешното потребление и да се предложат като стандарт по нашето Черноморие за родни и чужди туристи“, посочи Танева. 
По думите й, ще можем да видим най-добрите познати български  хотели, които ще се ангажират да спазват високия здравен стандарт. „Ще се  предлага традиционна българска храна и меню, под стриктен контрол, за да се гарантира на българския потребител, че ако направи резервация през платформата "Преоткрий България" ще получи добра почивка“, посочи  земеделският министър.
Тя пожела успех на инициативата като увери, че Министерството и българските фермери, и производители са на разположение да отговорят на всички необходимости.

Сподели в: