Върни се горе

„Проблемите, свързани с хода  на пролетната сеитба, които имаше в някои региони на страната ще бъдат успешно преодоляни“. Това заяви  министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на посещение в земеделско стопанство в района на град Съединение. Там той се срещна  със земеделските производители Тодор и Марин Илиеви, които имат 13 000 декара насаждения в Съединение. Над 7000 декара от тях са засети с ориз.

Министър Порожанов обясни, че заради обилните валежи от дъжд и сняг през първите месеци на годината и последвалите наводнения е имало известно забавяне в сеитбата на земеделските култури.

„Законопроектът за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, ще бъде променен така, че  земеделските производители да не бъдат  в ролята на търговци на горива, защото те са крайни потребители“, каза още Румен Порожанов.  Той подчерта, че всички засегнати страни са се обединили около това да има изключително строги санкции за нарушителите, които да стигат и до конфискация на активи.

„Има инвестиционно предложение от България към Саудитска Арабия за завод за фуражи с голям капацитет, който да произвежда до 500 000 тона годишно край град Шумен“, съобщи още Румен Порожанов. Предстоят срещи между ръководството на министерството и държавната инвестиционна компания на Кралството, на която ще бъдат обсъдени възможностите.

Сподели в: