Върни се горе

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов  се срещна с китайска делегация от  Международната търговска палата „Пътят на коприната“.


„Много е важно да има добро сътрудничество и взаимоотношения между Китай и България, за да има успешен бизнес“, заяви министър Порожанов. Той още веднъж декларира готовността да бъдат подпомагани проекти от взаимен интерес. И посочи, че всяка година търговският стокообмен между България и Китай нараства. Българското вино и розови продукти  вече са добре познати на китайския пазар. В техните качества се убеди и китайският министър на земеделието Хан Чанфу, който посети родни дестилерии за розов цвят и винарни при посещението си през май в България по покана на министър Порожанов.  Страната ни е домакин на „16+1 логистичен хъб и павилион за електронна търговия  със селскостопански стоки“ между страните от Централна и Източна Европа и Китай, като има разкрити офиси и в няколко китайски града. Изпълнителният директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от  Централна и Източна Европа Васил Гелев  представи  дейността на центъра.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов, който съпровожда китайската делегация, благодари за доброто сътрудничество и изтъкна, че работят повече информация от България да е достъпна чрез центъра в Китай.

Повече информация:

Китай проявява засилен интерес към българските селскостопански продукти

Министър Порожанов и китайският му колега Хан Чанфу отриха офис за електронна търговия със селскостопански продукти в Пловдив

 

 

 

Сподели в: