Върни се горе

„Нека заедно съхраним духовните и културни ценности на нашия град“. Това заяви министърът на земеделието д-р  Иван  Иванов по време на честванията на празника на родния му град Шумен.

Той каза, че на 11 май православната общност почита светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, дали писаното слово на много народи.

„Преди повече от две столетия, през 1813-та година този ден се установява като църковен празник на светите братя. Тогава се организира и първото гражданско честване в Шумен“, каза аграрният министър.

По думите му 11 май е свързан не само с почитта към делото на славянските първоучители, но и с духовните и културни традиции на град Шумен. „В ден като днешния е особено важно да погледнем историята си, да отдадем почитта и уважението си и към поколенията преди нас, които оставиха след себе си град с традиции и хора с отношение към образованието и духовността“, подчерта той.

Министър Иванов поздрави своите съграждани  за усилията не само да се помни историята  и да се пази  паметта на миналото, но и за усилията да се развива града, така че той да бъде привлекателно и все по-добро място за живеене.

„Да предадем заедно на поколенията след нас опита, мъдростта, знанията, желанието и вярата за по-добро бъдеще на град Шумен. Пожелавам на всички вас здраве, сили, вдъхновение и успехи!“, заключи министър Иванов.

В рамките на посещението си в района, министър Иван Иванов ще проведе поредица от срещи със земеделци от областта.

Сподели в: