Върни се горе

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов посети щанда на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция на провеждащото се в Берлин Международно изложение за пресни плодове и зеленчуци - FRUIT LOGISTICA 2022.

Заедно с министър Иванов българския щанд разгледаха федералният министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир и земеделските министри на Албания, Молдова, Черна гора и Северна Македония. Българският министър на земеделието обсъди с германския си колега възможностите за разширяване на  пазара в Германия за български селскостопански продукти.

Министър Иванов предложи на българските оранжеристи да бъде проведена среща, на която да бъдат обсъдени възможностите за подпомагане.

Българският щанд е изграден с подпомагане от страна на Министерството на земеделието с държавна помощ за участие в изложения. Производителите представиха своето производство и разговаряха с министър Иванов.

Министър Иванов посети и международен щанд, където участват и шестима производители на череши от Национален съюз на градинарите. Щандът е изграден с подкрепа от Европейската комисия и с участието на Гърция и Румъния.

Сподели в: